Johannie van Tuel
Kunstenwerk

"Al zolang ik me kan herinneren is tekenen en schilderen het liefste wat ik doe.

Ik tekende als kind op ramen en muren. Als scholier op proefwerken, werkstukken en schriften.

Tot ik er uiteindelijk mijn beroep van kon maken!"

Atelier

opdrachten en eigen werk

Opdrachten

 
Ik schilder graag in opdracht, vooral portretten. Mensen boeien me steeds weer. Aan de hand van foto’s of poseersessies geef ik jouw idee vorm en kleur. Uiteraard in goed onderling overleg.

 

Is een belangrijke gebeurtenis of feest al voorbij en wilt u dit graag op doek vastleggen als blijvende herinnering? Ik schilder ook gebeurtenissen die al plaats hebben gevonden, op basis van foto's en ander beeldmateriaal. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Vrij werk

Informatie aanvragen

Live op locatie

Iets bijzonders te vieren?

Huwelijk, jubileum of een ander gedenkwaardig moment? Met vegen verf en veel gevoel leg ik dit waardevolle moment voor u vast op schildersdoek.

 

Op het feest ben ik live aanwezig en gedurende het feest ziet u het schilderij ontstaan. Van de belangrijkste (4 tot 6) personen maak ik een foto, zodat zij niet voor mij hoeven te poseren. Ook heb ik oog voor de sfeervolle locatie en de overige gasten. In ongeveer 4 uur tijd is het schilderij klaar en kunt u met uw gasten genieten van dit "live" evenement.

Ik werk met acrylverf op verschillende maten canvas op doek, opgespannen op houten frame. Prijzen zijn exclusief laag tarief btw en reiskosten (€ 0,25 per km; boven 100 km € 0,50).

80 x 100 cm                   € 600,00     

100 x 100 cm                 € 675,00

100 x 120 cm                 €  750,00

120 x 120 cm                 €  825,00

 

Als u liever een schilderij laat maken ná het feest, kan dat ook. U kunt de foto’s (zonder flits) mailen, en in overleg wordt het schilderij dan in het atelier gemaakt en binnen 3 weken aan u opgestuurd. Alsof ik er op het moment zelf bij was. 

Heeft u speciale wensen zoals een portret, speciaal formaat doek, schilderij in olieverf? Stuur een mail en ik neem contact met u op over de mogelijkheden.

Met vegen verf en veel gevoel leg ik dit waardevolle moment voor je vast op schilderdoek.

Informatie aanvragen

Cursus

Lessen

Heb je zin om te leren schilderen?

Ben je op zoek naar inspiratie?

Wil je schilderen in een groep?

Wil je tips van een vakvrouw?

 

Je bent van harte welkom.

Kom eens een kijkje nemen in mijn atelier.

 

Ik neem je graag mee in de wondere wereld van kleur en vormentaal. Naast het leren van technieken, onderwerpen en beeldelementen is ook het plezier van het samen schilderen heel belangrijk.

We werken zo'n 25 weken per jaar. Er is altijd een ‘rode draad’ die de lessen verbindt, bijvoorbeeld: 'de mens'. In elk blok wordt daar op een andere manier aan gewerkt, bijvoorbeeld door andere materialen te gebruiken, van onderwerp te variëren of een kunstenaar/stroming ermee te verbinden.

 

                                                                                     

  Schildertijd

van september tot en met mei

Woensdagochtend van 9:30u to 12:00u

Donderdagmiddag van 13:30u tot 16:00u.

 

Tijdens schoolvakanties is het atelier gesloten.

 

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Daardoor is er veel aandacht voor individuele begeleiding.

Inschrijven kan voor een blok 5 lessen.

Kosten: € 85,00 per 5 lessen inclusief koffie-thee, exclusief materiaalkosten.

Docent bij Rick

Het begint allemaal met zintuiglijke waarnemingen die worden samengevat, omgezet in kleur, lijn, vorm. Kijken is de kern. Wat zie je, waarom is dat zo, wat vertelt dit, en wat is daar mooi, interessant of belangrijk aan? Het spel met materialen, de werkelijkheid en je eigen positie als schilder die het verhaal vertelt…. dat is waarom schilderen zo fascinerend is. 

Heeft u interesse in een cursus? Bij RICK in Weert geef ik op woensdagavond portret- en modeltekenen en schilderen. Alle lessen met levend model. www.ricknet.nl 

 

 

Informatie aanvragen

Cultuurcoach

 
 
 
 
 
Mijn werk als cultuurcoach is gericht op het ondersteunen van scholen in het samenstellen van een programma cultuureducatie. Cultuur gaat over datgene wat mensen meemaken, ervaren, waarnemen, geeft daaraan een persoonlijke vorm. Samen met de school zoeken we naar wat het beste past bij de visie op onderwijs, de methodes die er worden gebruikt, de deskundigheid van de leerkrachten en de kansen in de omgeving. Heel fijn dat er vanuit de overheid steeds meer belang wordt gehecht aan goed cultuuronderwijs, zodat alle kinderen de kans krijgen om zich ten volle te kunnen ontwikkelen!

Informatie aanvragen

Johannie

 
Johannie van Tuel (1961) studeerde na de Pedagogische Academie in Roermond van 1981 tot en met 1986 aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht voor 1e graads docente tekenen en schilderen waar zij afstudeerde in de richtingen schilderen en grafiek. Sinds die tijd werkt zij als docente tekenen en schilderen en portret en figuurschilderen. Ook geeft zij in kleine groep les in het eigen atelier. Daarnaast is zij actief als schilder. In 2009 studeerde Johannie aan de Fontys/hogeschool Zuyd voor master Kunst en Educatie waarna zij als cultuurcoach aan de slag ging. 
 
In haar eigen werk schildert zij vooral de mens: portret (ook in opdracht), figuur en naakt. De kleur, structuur en penseelstreek bepalen de zeggingskracht van het schilderij. De kleur en structuur van de ondergrond blijven zichtbaar in het werk.

Exposities

Sinds 2015 hoofdzakelijk Live op Locatie geschilderd o.a. voor Live Paint

2015   Expositie Hang Zhou, China. 

           Expositie Art Issues Weert

2014   Samenwerking met Zhang Wei,

            kunstenaar uit Hang Zhou, China

            Expositie Weert, Art Spectrum

 

2010
Kunstcentrum, eigen atelier.
 
2009
Kunstcentrum
Galerie Rick (g)
Atelierroute
 
2008
Lent Weert (g)
Atelierroute 2e paasdag
2007
Philips van Horne SG (g)
Tiendschuur Weert (g)
Galerie kunstcollege (g)
Baexem (g)
Gemeentehuis Kaatsheuvel (s)
Kunstcentrum Weert (s)
Tiendschuur Weert (g)
 
2006
Paterskerk Weert (g)
 
2005
Cultureel centrum Leopoldsburg België (s)
Gemeentehuis Weert (s)