Atelier

opdrachten en eigen werk

Opdrachten

 
Schilderijen die ik in opdracht maak, zijn vooral portretten. Mensen boeien me enorm. Aan de hand van foto’s of poseersessies geef ik jouw idee vorm en kleur. Uiteraard in goed onderling overleg.

 

Ik maak ook schilderijen van belangrijke gebeurtenissen die al plaats hebben gevonden, op basis van foto's en ander beeldmateriaal.

Eigen werk

 
Het spel met verf en materiaal levert een interessante structuur op die mijn werk een vorm van kwetsbaarheid geeft.
 
Ook schilder ik mijn eigen thema’s, meestal rondom mensen.
Dit kan zijn naar de waarneming met een echt model, maar ook van foto’s die ik boeiend vind.
 
De laatste tijd heb ik op groot formaat geschilderd en hebben de werken alleen een neutraal gezicht als onderwerp. Geen modieuze details als kapsel, kleding of sieraden en geen gezichtsuitdrukking.

Informatie aanvragen

Live op locatie

Iets bijzonders te vieren?

Huwelijk, jubileum of een ander gedenkwaardig moment? Met vegen verf en veel gevoel leg ik dit waardevolle moment voor u vast op schildersdoek.

 

Op het feest ben ik live aanwezig en gedurende het feest ziet u het schilderij ontstaan. Van de belangrijkste (4 tot 6) personen maak ik een foto, zodat zij niet voor mij hoeven te poseren. Ook heb ik oog voor de sfeervolle locatie en de overige gasten. In ongeveer 4 uur tijd is het schilderij klaar en kunt u met uw gasten genieten van dit "live" evenement.

 

Als u liever een schilderij laat maken ná het feest, kan dat ook. U kunt de foto’s (zonder flits) mailen, en in overleg wordt het schilderij dan in het atelier gemaakt. Alsof ik er op het moment zelf bij was. Het formaat is vanaf 70 x 100 cm, de kosten zijn vanaf € 495,00 exclusief reiskosten en 6% btw.

Met vegen verf en veel gevoel leg ik dit waardevolle moment voor je vast op schilderdoek.

Informatie aanvragen

Cursus

Lessen

Heb je zin om te leren schilderen?

Ben je op zoek naar inspiratie?

Wil je schilderen in een groep?

Wil je tips van een vakvrouw?

 

Je bent van harte welkom.

Kom eens een kijkje nemen in mijn atelier.

 

Ik neem je graag mee in de wondere wereld van kleuren en perspectief. Naast het leren van technieken, onderwerpen en beeldelementen is ook het plezier van het samen schilderen heel belangrijk.

Er is altijd een ‘rode draad’ die de lessen verbindt, bijvoorbeeld: van realisme naar abstract. In elk blok wordt daar op een andere manier aan gewerkt, bijvoorbeeld door andere materialen te gebruiken, van onderwerp te variëren of een kunstenaar/stroming ermee te verbinden.

 

Schildertijd

van september tot en met mei

Woensdagochtend van 9:30u to 12:00u

Donderdagmiddag van 13:30u tot 16:00u.

 

Tijdens schoolvakanties is het atelier gesloten.

 

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Daardoor is er veel aandacht voor individuele begeleiding.

Inschrijven kan voor een blok 5 lessen.

Kosten: € 85,00 per 5 lessen inclusief koffie-thee, exclusief materiaalkosten.

Docent bij Rick

Tekenen en schilderen is jouw weergave van de wereld als reactie op hoe die bij je binnen komt. Het begint allemaal met zintuiglijke waarnemingen. Deze waarnemingen worden samengevat, omgezet in kleur, lijn, vorm. Kijken is de kern. Wat zie je, waarom is dat zo, wat vertelt dit, en hoe kun je laten zien wat belangrijk is? Het spel met materialen, de werkelijkheid en je eigen positie als schilder die het verhaal vertelt…. dat is waarom schilderen zo fascinerend en verslavend is.

Informatie aanvragen

Cultuurcoach

 
 
Mijn werk als cultuurcoach is vooral gericht op het ondersteunen van scholen in het samenstellen van een programma cultuureducatie.

Informatie aanvragen

Johannie

 
Johannie van Tuel (1961) studeerde na de Pedagogische Academie in Roermond van 1981 tot en met 1986 aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht voor 1e graads docente tekenen en schilderen waar zij afstudeerde in de richtingen schilderen en grafiek. Sinds die tijd werkt zij als docente tekenen en schilderen en portret en figuurschilderen. Ook geeft zij in kleine groep les in het eigen atelier. Daarnaast is zij actief als schilder. In 2009 studeerde Johannie aan de Fontys/hogeschool Zuyd voor master Kunst en Educatie.
 
In haar eigen werk schildert zij vooral de mens: portret (ook in opdracht), figuur en naakt. De sfeer van kleur, structuur en penseelstreek bepalen de zeggingskracht van het schilderij. De kleur en structuur van de ondergrond blijven een belangrijke rol spelen in het werk.

Exposities

2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
2010
Kunstcentrum, eigen atelier.
 
2009
Kunstcentrum
Galerie Rick (g)
Atelierroute
 
2008
Lent Weert (g)
Atelierroute 2e paasdag
2007
Philips van Horne SG (g)
Tiendschuur Weert (g)
Galerie kunstcollege (g)
Baexem (g)
Gemeentehuis Kaatsheuvel (s)
Kunstcentrum Weert (s)
Tiendschuur Weert (g)
 
2006
Paterskerk Weert (g)
 
2005
Cultureel centrum Leopoldsburg België (s)
Gemeentehuis Weert (s)